Atlasfonds” Een strijd tegen Kanker”,Help jij mee? Word Donateur!

Beste Relaties,vrienden, Donateurs;

Graag willen wij AtlasBridges & Partners de onderstaande oproep onder uw aandacht willen brengen. En het zou geweldig zijn als u mee doet.

Het Project: Een fonds speciaal voor migranten uit:Marokko,Tunesië,Egypte, Turkije,etc. Dit fonds werkt aan de preventie:“Voorkomen is beter dan genezen”.
Waarom: Kanker komt steeds vaker voor bij de migranten doelgroep en vooral bij vrouwen. En men doet weinig aan preventie zoals Voorlichtingen ,Bewegingsprogramma’s etc. Niet eerder is de kennis (theorie, praktijk) over dit dreigend fenomeen gedeeld.

Onvoldoende bewegen:
Onvoldoende bewegen verhoogt het risico op kanker ( dikkedarmkanker, borstkanker) Onvoldoende bewegen kan daarnaast leiden tot overgewicht. En overgewicht verhoogt ook het risico op kanker,hartaanval, ….
Wist u dat …
+ 2% tot 4% van alle nieuwe gevallen van kanker hartaanval kunnen veroorzaken. Onderzoekers denken dat onvoldoende bewegen in combinatie met ongezonde voeding en overgewicht verantwoordelijk is voor ongeveer 30% van alle gevallen van kanker ?

Voldoende bewegen:
Bewegen is gezond. Minstens een halfuur per dag bewegen heeft een beschermend effect op het ontstaan van onder meer borstkanker, baarmoederkanker, dikkedarmkanker… Dat betekent niet alleen elke dag 30 minuten achter elkaar bewegen: 3 keer 10 minuten per dag is ook goed. Zolang u er maar voor zorgt dat uw hartslag iets omhoog gaat.
Wist u dat …
+ mensen met een actieve leefstijl 20-40% minder risico hebben op het krijgen van dikkedarmkanker,…
+ vrouwen met een actieve leefstijl 20-40% minder risico hebben op borstkanker.
+ Om eventuele trends tijdig te signaleren en hierop in te spelen preventief, hebben de onderzoekers ook een blik geworpen op de toekomst. De onderzoekers concluderen dat het percentage allochtonen onder mensen met kanker/ suikerziekte in Nederland de komende 25 jaar zal toenemen.
+ Op basis van prognoses over de samenstelling van de Nederlandse bevolking in de nabije toekomst verwacht de onderzoeker een toename van 1,8% in 2005 via ruim 3% in 2015 tot ruim 6% in 2030. Deze stijging zal vooral het gevolg zijn van de vergrijzing van de eerste generatie allochtonen. Kanker,suikerziekte etc zijn immers ziekten die voornamelijk voorkomen bij oudere mensen.
+ In steden waar veel allochtonen wonen, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Antwerpen etc. zullen de percentages allochtonen onder mensen met kanker/suikerziekte beduidend meer stijgen: van 6% in 2005 via 11% in 2015 tot ruim 20% in 2030.

Bron KWF Kanker Bestrijding
Wij AtlasBridges & Partners initiatiefnemer ben op zoek naar ambassadeurs en ook donateurs voor deze primeur en unieke project:

Actieplan:
+ 01 oktober 2018 a.s Startschot: Beweging “Lopen tegen Kanker”.(Digitalecampagne in Nederland).
+ Tussen 08 en 10 december a.s brengt de stichting AtlasBridges & Partners een bezoek aan zieke kinderen, Binnen het project Smile Operation, in Avicene ziekenhuis in Rabat Marokko. Deze kinderen strijden nog steeds tegen kanker. En gaan we onze laaste opbrengst zoals speelgoed,kleding en schoolmateriaal uitdelen!
+ 10 oktober a.s 2de editie voorlichtingweek 2012: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam etc.
+ 25-12-18 probeer ik de top van Toubkal te bereiken.
+ Vanaf 01 januari 2019 werkt Atlasbridges Foundation samen met Lala Salma Foundation in Marokko aan een voorlichtingscampagne over Borstkanker! en in Nederland willen we vanaf januari 2019 met kWF Kanker Bestrijding onze krachten samen bundelen!
+ 01 november 2018 1st editie Startschot voorlichtingscampagne: België( Antwerpen en omgeving).
+ Dus op 25-12-18 en als hoofdact: Een sponsorloop van 63 Km naar een bergtop in zuidwestelijk Marokko. Met een hoogte van 4167 m ( De hoogste berg van het Atlasgebergte en van geheel Noord-Afrika).

Target: is om voor elke afgelegen meter 1 euro te verzamelen voor mensen en kinderen die aan deze ziekte lijden. In totaal 63 x 1000 m x 1 euro + 4167 m= 67167 Euro.

Voor u donaties,deelname en/of meer informatie:
reknr.53 04 82 568 t.n.v. Stichting Atlasbridges o.v.v. Een Strijd tegen Kanker
email: info@atlasbridges.nl
Tel: (0031) 0642814941
www.atlasbridges.nl
KvK 34228278

Kortom: De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen…!

Deze actie en campagne is te volgen via facebook pagina:
http://www.facebook.com/pages/Atlasfonds

Met vriendelijke groet,
Atlasbridges/Atlasfonds