Atlasbridges is een kennis- en expertisecentrum van de Arabische en Islamitische Wereld in Nederland, België en fungeert als voedingsbodem voor innovatieve ideeën en projecten. In samenwerking met regionale afdelingen, zustersorganisaties en externe partners ontwikkelt en voert Atlasbridges diverse projecten uit ten behoeve van de instellingen, overheid, onderwijsinstellingen en bedrijven. Tevens houdt het instituut zich bezig met de organisatieontwikkeling en de professionalisering van Atlasbridges in het geheel. Verder maakt het adviesbureau onderdeel uit van de Atlasbridges. Hij opereert op het gebied van onderzoek, interculturele communicatie, advies, training & coaching en werving & selectie.

Atlasbridges Instituut is een professionele organisatie met veel ervaring op het gebied van studiereizen, werkbezoeken, internationale delegaties en missies. Wij organiseren zowel reizen in opdracht (op maat) als in eigen beheer (met open inschrijving). Het instituut organiseert studiereizen, werkbezoeken en missies op een veelvoud aan terreinen. Om garant te kunnen staan voor een kwalitatief hoogstaande reis beschikken wij over een breed netwerk van professionals en specialisten met een verschillende achtergrond en vakgebied. De reistechnische kant van de studiereizen wordt verzorgd door Atlasnomad Touroperator.

Atlasbridges heeft haar formule waarin theorie en praktijk zoveel mogelijk aan elkaar gekoppeld worden. Hierbij zijn een actieve participatie van de deelnemers en boeiende discussies ons uitgangspunt. Dit bereiken we door meerdere invalshoeken van een thema of problematiek aan bod te laten komen. De deelnemers doen in een korte en zeer intensieve periode een groot aantal nieuwe ideeën op. Daarnaast is er gelegenheid om uitgebreid en in een informele sfeer te discussiëren met collega’s, zowel met buitenlandse vakgenoten als met reisgenoten.

De Studiereizen die wij organiseren zijn met recht studiereizen, waarbij sprake is van een inhoudelijk goede en deskundige begeleiding. Al onze studiereizen worden begeleid door ervaren en op het thema deskundige mensen die de Nederlandse én Arabische Wereld situatie ter plekke kennen en een verbinding kunnen maken. Hiermee onderscheidt Atlasbridges inhoudelijk en programmatechnisch van andere organisaties. Atlasbridges is hierbij graag uw deskundige gesprekspartner.