Het Instituut van de Arabische en Islamitische Wereld is een product van een partnerschap tussen Nederland als thuisbasis en tweeëntwintig Arabische Islamitische landen: Algerije, Saoedi-Arabië, Bahrein, Djibouti, Egypte, Verenigde Arabische Emiraten, Irak, Jordanië, Koeweit, Libanon, Libië, Marokko, Mauritanië, Oman, Palestina, Qatar, Somalië, Soedan, Syrië, Tunesië, Jemen, plus Turkije, Pakistan, India, en Indonesië.

Doelstellingen:

1. Het bijdragen en ontwikkelen van een duurzame relatie tussen Nederland, België en Arabische, Islamitische wereld door verruiming van sociale, culturele en economische activiteiten en projecten.

2. Het uitwisselen van kennis, deskundigheid en ervaringen tussen de burgers van deze twee werelden en gemeenschappen.

3. Het ondersteunen van verschillende projecten in het kader van wederzijdse betrekkingen, tolerantie, dialoog, solidariteit en saamhorigheid.

4. Het organiseren van educatieve, culturele activiteiten voor jongeren met het doel hun identiteit te ontwikkelen zodat zij een positief beeld van zichzelf krijgen en van de ander.

5. De vorming van een verenigend kader om te zorgen voor taallessen ( Nederlands, en Arabisch) en overige culturele activiteiten.

Visie:

1. Ontwikkelen en zich verdiepen in de kennis over de Arabische wereld, zijn taal, zijn beschaving en zijn ontwikkelingsproces.

2. Culturele uitwisselingen bevorderen, communicatie en samenwerking tussen Nederland / België en de Arabische islamitische wereld, vooral op het gebied van wetenschap en technologie.

3. En participeren in de ontwikkeling van de betrekkingen tussen Nederland en de Arabische, Islamitische wereld, bij te dragen aan de verbetering van de relaties tussen deze en Nederland / België.

Wij hebben het genoegen om u dit megaproject te presenteren en rekenen op uw instemming en steun voor Het Instituut van de Arabische en Islamitische Wereld (IAIW) in Nederland (NL).